Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-04@17:19:33 GMT

القاب و کنیه‌های امام هادی(ع)

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۷۴۵۹۱

القاب و کنیه‌های امام هادی(ع)

امام هادی علیه السلام به دلیل سختگیری های بسیار زیادی که علیه ایشان وجود داشت، شیوه امامت به صورت موکل را پایه گذاری کرد.

خبرگزاری میزان - امام هادی علیه السلام در سال ۲۱۲ در منظقه‌ای به نام صریا در نزدیکی مدینه به دنیا آمد. در سال ۲۳۳ به دستور متوکل به منتطقه‌ای به نام عسکر به تبعید شد، عسکر منتطقه‌ای نظامی بود و کاملا تحت نظر خلیفه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اطلاعات زیادی درباره امام جواد علیه السلام، امام هادی علیه السلام و امام عسکری (ع) وجود ندارد و این به دلیل محدودیت‌های بسیار زیادی بود که برای امامان قرار می‌دادند، در آن زمان بیشتر تاریخ نویسان شیعه نبودند و به همین دلیل در ثبت تاریخ اشار‌ه کمی به امامان می‌شد.

یکی از مضوعات بسیار مهمی که در زمان امام هادی علیه السلام رایج بود، جریان غالیان بود. غالیان افرادی بودند که در ظاهر محب ائمه بودند، این گروه توصیف‌های بسیار غلو انگیز از ائمه می‌کردند، به طوری که انسان با شنیدن آن‌ها احساس ناخوشیندی بمی‌کرد، ولی از طرفی، چون به ائمه منتصب بود، مخالفتی نمی‌توانست کرد. به طور مثال گفته بودند که امامان نیازی به خورد و خوراک ندارند و امام هادی علیه السلام در جواب آن‌ها با آوردن مثال‌هایی از پیامبر این ادعا را رد کرده بودند.

امام هادی علیه السلام همواره در حال سرکوب این افراد بودند به طوری که دستور قتل بعضی از سران این گروه را صادر کردند.

القاب و کنیه‌های امام هادی(ع)

ابی الحسن علی بن محمد عسکری

ابوالحسن علی بن محمد صاحب العسکر

علی بن محمد علهادی

علی بن محمد

هادی: در زمان امام هادی، حکومت عباسیان محدودیت‌های فراوانی برای امام هادی علیه السلام قرار داده بود به همین دلیل هدایت بشریت به سختی انجام می‌شد، سودجویان از موقعیت استفاده کرند و شروع به تبلیغ راه‌های انحرافی کرند، در آن زمان بهترین هدایت کننده امام هادی علیه السلام بودند.

ابوالحسن علی العسکری

علی بن محمد علی بن موسی

ولی المومنین

الامام المنتخب

وارث الوصیین

الامام العاشر: عاشر در لغت نامه به معنی دهمین است و این به دلیل ترتیب امامت امام هادی است.

بطور: این نام در تورات آماده است.

ابوالحسن الثالث: این نام برای پنج امام استفاده می‌شده است ولی برای چهار امام شهرت بیشتری دارد؛ برای امام علی علیه السلام تنها ابوالحسن گفته می‌شد، برای امام موسی کاظم ابوالحسن الاول گفته می‌شد و برای پسرشان امام رضا ابوالحسن الثانی گفته می‌شد و برای امام هادی ابوالحسن الثالث.

الطیب

الفقیه العسکری

مرتضی، رشید، شهید، نجیب، متقی، متوکل و خالص.

امین

نقی

ناصح

متوکل: نقل شده است که مشهورترین لقب امام متوکل بود ولی امام از اصحاب خود خواسته بود که از گفتن این لقب خودداری کنند به دلیل اینکه نام خلیفه عباسی هم متوکل بود.

زکی

صادق

شهادت

امام هادی (ع) بعد از ۲۰ سال تبعید به سامرا در دوران خلافت معتز به شهادت رسید. درباره نحوه دقیق شهادت امام هادی اطلاعت دقیقی وجود ندارد حتی زمان دقیق شهادت هم مشخص نیست. بعد از شهادت امام هادی پسرشان قبل از اینکه ماموران حکومت برسند بر پیکر مطهر امام هادی نماز خواندند و او را در خانه‌ای که در آن زندانی بود دفن کردند که امروزه به آن حرم العسکریین گفته می‌شود.

حرم العسکریین در چند سال گذشته بار‌ها مورد حمله نیرو‌های وهابی قرار گرفته و بخشی از آن تخریب شده است البته اکنون شیعیان در حال بازسازی هستند.

بیشنر بخوانید: چند نکته مهم پیرامون سیره سیاسی و اخلاقی «امام هادی(ع)»

انتهای پیام/

برچسب ها: القاب امامان امام هادی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: امام هادی امام هادی علیه السلام علی بن محمد امام هادی ع برای امام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۴۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جعفر صادق(ع) بر تمام امت اسلامی حق دارند

ماموستا سیدمصطفی خاتمی امام جمعه اشنویه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب با تأکید بر عمل به سیره حضرت صادق(ع) در هماهنگی مذاهب اسلامی در امور وحدت آفرین، اظهار داشت: حضرت امام جعفر صادق علیه السلام یکی از بزرگان آل نبی است که همواره به وحدت و هماهنگی امت اسلامی توصیه کرده اند.

ماموستا خاتمی، افزود: ایشان در زمانی که در مدینه منوره حضور داشتند، مردم از اقصی نقاط به حضور ایشان شرفیاب می شدند و بعد از شهادت ایشان امام مالک رهبر مذهب مالکی ها در مدینه منوره امورات مردم را به عهده داشت.

وی تصریح کرد: پیروان امام مالک از او سؤال کردند که شما امام جعفر صادق علیه السلام را چگونه می شناسید؟  امام مالک گفت: "ما رأت عین ولا سمعت اذن ولا خطر على قلب بشر افضل من جعفر بن محمّد الصادق علماً وعبادة وورعاً زهداو عملا" هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده و بر هیچ قلبی، برتر از محمد بن جعفر از نظر علم و زهد و ورع خطور نکرده است.

این عالم اهل سنت، عنوان کرد: امام ابوحنیفه در محضر ایشان تلمذ کرده است. از پیروان ایشان سؤال کردم که جمله "لو لا السنتان لهلک النعمان" صحیح است که آن را تایید نمودند.

وی در پایان تأکید کرد:  امام ابوحنیفه فرمود: اگر دوسال تلمذ من در محضر امام صادق نبود، نعمان هلاک میشد. در پایان باید متذکر شوم که اکثر علومی که به شیعه و سنی رسیده است از پیامبر(ص) و خاندان پیامبر اکرم و امام جعفر صادق علیه السلام است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دو توصیه کوتاه از امام صادق علیه‌السلام
  • آیین دمام‌ زنی به مناسبت شهادت امام صادق (ع) در بندرعباس
  • یادداشت| امام صادق(ع) و نگاه ویژه به شهر مقدس قم
  • امام جعفر صادق(ع) بر تمام امت اسلامی حق دارند
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند
  • گیلان در سوگ سالروز شهادت صادق آل عبا (ع)
  • گیلان در سوگ شهادت امام جعفر صادق علیه السلام
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است
  • امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟